2012. január 24., kedd

Statisztika

Most, hogy közel egy éve üzemel a blog, azt hiszem, tanulságos néhány statisztikai adatot nyilvánosságra hoznom. Az, hogy ki milyen keresési feltételekkel (kulcsszavakkal) talál rá a blogomra (vagyis, a gugli milyen szavakra szerepelteti a találati listában), mutatóul szolgálhat nekem mint szerzőnek, milyen témában érdemes bejegyzéseket írnom. Az első hónapban a következő szósorra adta ki a blogomat a gugli: félegyháziak építette városházai. Az 1823-ban épült, 1910-ben lebontott régi városházával foglalkozó bejegyzések részben ennek hatására is születettek. Április elején (alig indult el a blog) brunner attila előadás szavakkal kerestek, feltehetően a Kiskun Múzeumban április 15-én tartott előadásom kapcsán. (Bizony jó helyen jártak.) Érdekes keresési indoka lehetett a brunner attila szent istván templom könyv illetve brunner attila szent istván könyv szavakkal keresőnek. Vannak továbbá, akik már keresik a Félegyházi Hírlap, Félegyházi Közlöny, Félegyházi Híradó című egykori lapok digitalizált változatait. (Egy ideig még hiába fogják keresni. Igaz, hogy az Elektronikus Periodika Archívumban már fel van véve a Félegyházi Híradó összes évfolyama, azonban a link a Petőfi Sándor Városi Könyvtár honlapjára mutat, vagyis a digitalizált lap nem érhető el az internetről.)
Egyvalaki a mennyezet leszakadás okára keresett rá, de az én blogomban nem találta rá a választ. Egyvalaki pedig a vernacularism szóra keresett rá.
Érdekes kulcsszavak voltak továbbá a következők: szent alajos (valóban szóba került a Szent István-templom üvegalakai kapcsán), gy szabó béla metszet (nem tudok felvilágosítással szolgálni), peti áll a ház előtt (!), tapasztott vakolat, építészeti ornamentika, berey katalin népies törekvések (az irodalomlistából biztosan megtalálta, amit keresett), félegyházi korona szálló pincerendszere, marosvasarhelyi epuletek, parasztház rom, jenovay, deszkatemplom. A keresőszavak között karvaly gyula építész vezet toronymagasan, de örvendetes a népi építészet iránt érdeklődők figyelme is.
A látogatók döntő többségében Magyarországon laknak (eddig 1859 látogatás történt innen), de voltak itt az Egyesült Államokból (105), Románia (87), Németországból (53), Szerbia (41), Oroszország (30), Ausztria (19), Olaszország (19), Egyesült Királyság (16), Libanon (10). A szeptemberben még ki sem jelzett Románia tehát leelőzte Németországot, Albánia pedig a tízes mezőnyből kiszorította Finnországot és Franciaországot. További látogatóim voltak Indiából, Tunéziából, Csehországból, Görögországból, Spanyolországból, Lengyelországból, Szlovákiából, Nepálból, Ausztráliából, Kínából és Dél-Koreából. A Vas Józsefről szóló bejegyzést alighogy közzétettem, 19-en nézték meg, előtte a legmagasabb nézettségem 10 volt egy hónap alatt. A Vasról szóló most is toronymagasan a legnézettebb bejegyzés. A második legnézettebb írás a Jenovay Dezsőről szóló.

Világuralmi törekvéseim jól mutatja az alábbi kép a Blogger statisztikai oldaláról:
Minden jel arra mutat, hogy érdemes volt tehát létrehoznom ezt a blogot.

1 megjegyzés:

  1. Január 27-én a top 10 közé Katar (Quatar) ugrott fel, Olaszországgal holtversenyben.

    VálaszTörlés