2011. október 16., vasárnap

Záró gondolatok a városháza felavatásának 100. évfordulóján

Kedves Olvasó! Ma zajlott le a kiskunfélegyházi városháza felavatásának századik évfordulója alkalmából rendezett ünnepség. Az eseménysort talán máshol pontosan megírják. Erre itt nem kerülhet sor, már csak személyes érintettségem miatt sem, az így született elbeszélés túlságosan szubjektív lenne. E napon köszönetemet szeretném kifejezni mindazoknak, akik munkájukkal, adatközléseikkel, szakmai és személyes véleményükkel hozzájárultak ahhoz, hogy ünnepi előadásom megtarthattam, akik a kutatásban segítségemre voltak és a kutatásban erkölcsileg támogattak.
Kőfalviné Ónodi Mártának, aki az évfordulóra felhívta a figyelmem, a levéltárban segítségemre volt és erkölcsileg mindvégig támogatott; Dr. Keserü Katalinnak és Rupprich Péternek, akik munkám érdeklődéssel kísérték és a kutatásra biztattak; Eszik Jánosnénak felbecsülhetetlen értékű segítő munkájáért; Mészáros Mártának adatközléseiért, támogatásáért és tanácsáért, Búcsú Lídiának, Dr. Kovács Orsolyának és Dormán Gábornak múzeumi munkájáért, Dr. Vámos-Lovay Zsuzsának, Verasztó Antalnak, Prakfalvi Endrének adatközléseiért; Gerle Jánosnak, aki rendelkezésemre bocsátotta Morbitzer Nándor arcképét; Szolnoky Tamásnak a Szolnoky családra vonatkozó információért; Ilyés Bélának (Nyíregyházi Városvédő Egyesület) a nyíregyházi épületekre vonatkozó, Fekete Lászlónak a bútorokra vonatkozó információért; Németh Lászlónénak, aki betekintést engedett a városháza tervanyagába; Vígh Lajosnénak és az épület technikai dolgozóinak, akik lehetővé tették az épületbe a többszöri bejutást; Szabó Ildikónak, Szabó Erzsébetnek, Dranka Anitának, Darányi Lászlónak, akik személyes véleményükkel segítettek.
A következő közgyűjtemények, intézményeknek tartozom köszönettel: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Levéltára, Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Múzeumi Szervezetének Kiskun Múzeuma, az orosházi Szántó Kovács János Területi Múzeum, az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár, a pécsi Zsolnay Múzeum, Budapest Főváros Levéltára, Magyar Építészeti Múzeum, ELTE Egyetemi Könyvtár, Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ, Országos Széchényi Könyvtár, és végül, de nem utolsósorban Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatala, Anyakönyvi Hivatala, Projektmenedzsment Csoportja és Gondnoksága.
Nem feledkezhetek meg azokról, akik a kiállítás rendezésében, szervezésében és megvalósulásában vállaltak szerepet: Kállainé Vereb Mária, Török Brigitta, Csányi László, Kis László, Lukács Ferenc, a Polgármesteri Hivatal és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ dolgozói. Külön köszönet illeti a szervezésben Mészáros Mártát és a Kiskun Múzeum munkatársait. S külön köszönet illeti Kapus Krisztián polgármester urat, aki az évforduló ügyét szívén viselve gondoskodott arról, hogy igazán méltó legyen a megemlékezés.
Köszönet mindazoknak, akik eljöttek, megemlékeztek erről az évfordulóról.
Végezetül pedig családomnak szeretnék köszönetet mondani, akik zokszó nélkül tűrték a kutatással járó nehézségeket.
Fogadják szívből jövő köszönetem.

BA


P. s. Akik nem járulnak hozzá nevük közzétételéhez, kérem, jelezzék, s nevüket monogramra cserélem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése